Elektronska fiskalizacija

Novim Zakonom o fiskalizaciji je propisan je “Elektronski Fiskalni Uređaj” (EFU) koji može biti softverski ili hardverski i koji se sastoji od Elektronskog Sistema za Izdavanje Računa (ESIR) i Lokalnog Procesora Fiskalnih Računa (LPFR). Kao sastavni deo LPFR-a propisan je Bezbedonosni Element (BE).

Naša ponuda je rešenje koje podrazumeva isključivo naš poslovni program (BW Safe) kao ESIR.

LPFR je strogo definisan standardom i teoretski bi mogli da koristite koji god želite. Međutim, iz razloga što nismo bili u prilici da testiramo sva rešenja koja su trenutno dostupna na tržištu preporučujemo Win LPFR firme INT RASTER. Ukoliko se iz bilo kog razloga rešite za neki drugi LPFR, mi vam ne možemo sa sigurnošću pružiti bilo kakvu podršku. Bezbedonosni element izdaje Poreska uprava.

Pored ESIR-a, PFR-a i bezbednosnog elementa potreban vam je običan termalni POS štampač širine 57mm ili 80mm (naša preporuka je 80mm ali će program raditi bez problema i na štampačima širine 57mm) i USB čitač kartica.

Što se tiče sistemskih zahteva programa BW Safe, možete koristiti Windows 7 ili noviji.

Bezbedonosni element koji je sastavni i obavezni deo LPFR-a je isključivo pametna kartica. U konkretnom slučaju je potrebno da nabavite pametnu karticu u standarndom/punom formatu. Fajl sa sertifikatom se može koristiti isključivo za “online” trgovinu obzirom da je ova delatnost oslobođenja obaveze da poseduje LPFR.

Za dodatne informacije i objašnjenja možete nas kontaktirati na mail office@ivkosoft.com

Komentari su zaključani.