Redizajn sajtova

U zavisnosti od zahteva klijenata, redizajn web sajta može da bude jako zahtevan.

Iako se redizajn sajta radi praktično od početka, mora se uzeti u obzir da taj sajt već ima sadržaj koji je učitan od strane Google, raspored stranica, ekstenziju stranica, nekad čak i administratorski deo odakle se ažurira.

Sav redizajn mora biti baziran na ne remećenju strukture sajta i njegovog prethodno učitanog sadržaja.

Uzimajući u obzir da se redizajn sajta radi za istu web adresu, odnosno domen, što je u 99% slučajeva tako, skoro je podrazumevano da ćemo ponavljati copy/paste funkciju sadržaja sa starih stranica na nove stranice.

Tu se može javiti problem prilikom snalaženja u starom kodu jer iz našeg ličnog iskustva možete naići na klasične brljotine, ne zakomentarisane, nepregledne i zamršene linije koda koje je potrebno razmrsiti kako bi ste uopšte bilo šta sa tih stranica iskoristilo.

To dosta usporava rad i produžava vreme koje je inače potrebno za redizajn jednog web sajta.

Usluga redizajna web sajta nije baš omiiljena među web dizajnerima jer ne ostavlja puno prostora i slobode kreativnosti, ali je i te kako važno iskustvo svakoga od njih.

Kroz redizajn se nailazi na dosta prepreka i problema koje treba rešiti, a u ovom poslu skoro i da ne postoji nerešiv problem, pa se dosta toga može novo naučiti kroz sopstveni primer, jer se u svetu web dizajna i developing-a stalno javljaju neke novine, tehnologije i načini rešavanja dizajnerskih problema.

Komentari su zaključani.