Zaustavite preusmeravanja Internet Explorer-a na Microsoft Edge

Windows 10 se isporučuje sa dva ugrađena pretraživača. Jedan je stari dobri Internet Explorer koji bi trebalo da prestane sa podrškom u junu 2022. Drugi je Edge pretraživač, novija generacija web pretraživača zasnovana na Chromium-u. Očigledno, Edge je Microsoftov omiljeni pretraživač.

Nažalost, Internet Explorer ponekad može imati problema sa prikazivanjem sadržaja sa web lokacija koje koriste najnovije web tehnologije.

Kad god IE ne može da prikaže veb lokaciju, automatski će vas preusmeriti na Microsoft Edge. Drugim rečima, IE automatski pokreće Edge, pozivajući vas da pređete na novi veb pretraživač.

Ali to je nešto što se mnogim korisnicima smeta. Ukoliko smeta i vama, ispratite sledeće korake i sprečite da vam automatski otvara Edge.

  1. Korak

Pokrenite Microsoft Edge i idite na Settings. Idite na Default browser i nađite Allow sites to be reloaded in Internet Explorer mode (IE mode). Podesite ovu opciju na Don’t allow.

2. Korak

Otvorite Control panel -> Internet option ->Ispod polja Advanced tab -> odštiklirajte “Enable third-party browser extensions*”

Sačuvajte to i probajte da pokrenete IE.

Ostavite komentar